Dubbele woonlasten voorkomen

Dubbele woonlasten voorkomen is iets wat iedereen wil tegenwoordig. Het is namelijk risicovol om een nieuw huis te kopen wanneer het oude huis nog niet weg is. Twee huizen in je bezit hebben brengt dan dubbele woonlasten met zich mee. Hoe ga je om met deze dubbele woonlasten?

 

Dubbel woonlasten voorkomen door verhuur

Mocht je dubbele woonlasten hebben, dan is het een mogelijkheid om voor een bepaalde tijd een van beide huizen te verhuren. Je houdt dan nog wel de dubbele woonlasten, maar de huurder compenseert dan een gedeelte van deze dubbele woonlasten, terwijl je verder kunt zoeken naar een potentiĆ«le verkoper. Of je je huis mag verhuren hangt af van de afspraken die je hebt met de hypotheekverstrekker. Mocht je hier toestemming van hebben zou je je huis kunnen verhuren onder de ‘Leegstandswet’. Dit heeft als voordeel dat uitgebreide huurbescherming dan niet of in mindere mate van toepassing zijn. Verkoop je tussentijds je huis, dan kun je de huur opzeggen bij de huurder.

 

Je moet ook een vergunning aanvragen bij de gemeente. En dit is niet het enige waar op gelet moet worden. Ook moet je goed opletten met de omgang tussen huurder en jezelf. Je kunt anders soms voor onaangename verassignen komen te staan, zoals dat je het huis moet opknappen nadat de huurder weer vertrokken is doordat hij er slecht mee om is gegaan. Dan blijken de dubbele woonlasten misschien ineens veelvoudige woonlasten te zijn geworden!

 

Dubbele woonlasten voorkomen door directe verkoop

Je bent pas af van je dubbele woonlasten als je huis verkocht is. Maar dat valt niet mee in het huidige klimaat van de huizenmarkt. Het is tegenwoordig eerder een regel dan een uitzondering dat huizen vele jaren te koop staan en uiteindelijk pas verkocht worden als er flink in de prijs gezakt is. Woning-opkopen.nl kan je hierbij helpen: wij zijn kapitaalkrachtig genoeg om al binnen een paar dagen de verkooptransactie volledig af te ronden. Laat ons direct een bod plaatsen op je huis en reken definitief af met uw dubbele woonlasten!

Contactgegevens

Woning-opkopen.nl

Academiesingel 37a

4811 AC Breda

T: 076-5154506

F: 076-5218999

M: 06-15519519

E: info@woning-opkopen.nl